Over ons

Ons team stelt zich aan je voor!

Wij zijn ouders hier uit Leidsche Rijn en vormen het kernteam van LR-ouders Connected (LROC). Lees hieronder onze persoonlijke verhalen. De rode lijn is dat we uit eigen ervaring weten dat het grootbrengen van kinderen fantastisch is. Maar soms ook slopend en uitdagend. Het gesprek daarover werkt relativerend. We zijn blijkbaar niet de enigen die stoeien. Even je hart luchten en die herkenning voelen kan al veel verschil maken.

Mijn naam is Stefanie Jenniskens en ik ben mama van een energievolle en leergierige 8-jarige jongen, die super graag buiten speelt en heel veel van auto’s houdt.

Ik heb het geluk om in Parkwijk te leven, waar wij als internationale buren van elkaar kunnen leren en elkaar – ook in opvoedingsvragen kunnen (onder-)steunen. Zoals de meeste van onze buren ben ook ik geïmmigreerd (vanuit Duitsland). Ik ervaarde in Nederland als jonge mama dat netwerken, die ik door ouder-baby-groepen had opgebouwd, permanent veranderden. Alles was vrijblijvend. O.a. door deze ervaring van zoeken naar een plek waar ik opvoedende mensen kan ontmoeten, heb ik behoefte om een plek te creëren waar deze uitwisseling betrouwbaar kan plaatsvinden. Dat doe ik vanuit het netwerk “Ouders van Betekenis”. Een plek waar ouders zich gezien en gehoord voelen en weten, waar deze “veilige” plek bestaan blijft en waar zowel opvoedthema’s kunnen “groeien” en liefdevol begeleid worden als ook ouders in hun (nieuwe) rol kunnen groeien.

Ik ben oudercoach. Daarnaast houd ik heel erg van natuur en duurzaamheid en vind het belangrijk dat wij als ouders deze kijk meenemen in onze opvoeding. Ook om onze kinderen te leren hoe natuur ons helpt om gezond te blijven. En wat ons bijdrage erin kan zijn om onze leefomgeving te waarderen en groen en levendig te houden.

leidscherijnouders@gmail.com

Mijn verhaal kan je ook luisteren onder:

https://www.gekomenomteblijven.nl/portretten/490-stefanie/

Mijn naam is Gabriela en ik ben mama van een dochter van 10 jaar.

Ik ben 20 jaar geleden uit Mexico voor de liefde naar Nederland gekomen en ben getrouwd met een Nederlandse man.

Emigreren is voor mij niet alleen verhuizen naar een land, maar ook verbonden met de liefde voor een andere taal. Daarmee bedoel ik, dat een taal een brug zijn kan naar een andere wereld. Tegelijkertijd heeft het uit mijn zicht deze liefde ook nodig om over de belemmeringen van taal overheen te komen, b.v. dat je je emoties en gevoelens in een andere taal niet zo uit kan drukken als in jouw moedertaal. Deze liefde heeft mij geïnspireerd om ze ook naar andere mensen te laten stromen en ben nu meerdere jaren bezig als ervaringsdeskundige gespreksleidster om verschillende ouders en nationaliteiten te verbinden. Deze ervaring heeft mij gestimuleerd om de opleiding naar Spaanse docent in te gaan en mijn liefde voor de taal zo ook in Nederland neer te zetten.

Ook heb ik, sinds ik moeder ben, nog een andere taal mogen leren – de opvoedingstaal.

Ik ben een heel betrokken ouder in het opvoeden van mijn kind, nieuwsgierig en bereid om mij ook door andere ouders te laten inspireren. Dat vind ik heel belangrijk: het respect voor elkaar en elkaars opvoedingsperspectieven. Ik vind dat een kans om met elkaar in het gesprek te komen over de verschillende perspectieven van opvoeding. En ik verbind daarmee ook de vraag: Hoe kunnen wij elkaar ondersteunen van eenvoudige tot moeilijke opvoedingsvragen?

gabrielalroconnected@gmail.com

Mijn naam is Karin Peters. Getrouwd met Floris en samen hebben we 3 kids in de leeftijd van 9-14 jaar. We wonen al zo’n 15 jaar met plezier in Vleuterweide. Een paar jaar geleden begon het bij mij te kriebelen en heb ik met een paar andere moeders uit LR een netwerk voor ouders opgericht: Family Factory LR. Omdat we opvoeden en opgroeien zo belangrijk vinden. En omdat we ervaren dat we soms voor uitdagingen staan waarover we graag eens met andere ouders sparren.

Naast mijn werk als EFT relatietherapeut (zie vivarti.nl) zet ik me graag in voor dit netwerk van ouders, vanaf nu onder de naam van LR-ouders Connected. Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort bij één van onze activiteiten!

karin@vivarti.nl

Mijn naam is Cathy. Ik kom uit Hong Kong en woon al 5 jaar in Utrecht. Ik ben moeder van twee energieke kinderen, Anabelle (5 jaar) en Alexander (2 jaar). Vroeger werkte ik meer dan 40 uur per week in de mode-industrie. Nadat ik moeder ben geworden, is mijn hele wereld veranderd. Mijn leven veranderde van de hele dag mooie hoge hakken dragen naar het non-stop verschonen van vuile luiers, van ‘s nachts werken aan projecten naar ‘s nachts kalmeren van huilende baby’s. Niemand heeft mij ooit gedeeld hoe het moederschap eruit ziet! Toch heb ik het geluk gehad om vrienden en professionals te ontmoeten die me tijdens mijn ouderschapsreis hebben geïnspireerd. Ik ben nog steeds verliefd op mode en door het moederschap ben ik geïnteresseerd geraakt in de ontwikkeling van jonge kinderen. Inmiddels ben ik een gediplomeerde babymassage instructeur.

littletouchoflovenl@gmail.com

Mijn naam is Kathinka: Al vele jaren ondersteun ik community’s van ouders. Waarin naast het elkaar ontmoeten en inspireren veel aandacht is voor “hoe werken als ouders gelijkwaardig samen met professionals”. Omdat ik erg geloof dat ouders de deskundig zijn als het gaat om hun eigen kind. Daarnaast is opvoeden best een klus en is het fijn als je als ouders onderling zo nu en dan even je kunt laten inspireren door andere ouders. En wanneer nodig kan dan een professionals aansluiten op basis van specifieke deskundigheid. 

Ik werk vanuit de houding van het samen op reis willen gaan. Vanuit present zijn en niet vanuit; we moeten ergens naar toe. Zo bouwen we aan een duurzame opvoedgemeenschap in Leidsche Rijn.

kathinka.bruinsma@perspectief-coaches.nl

Scroll naar boven