Omgaan met boosheid en verdriet bij je kind

Boosheid en verdriet bij je kind

Het is tijd om het schermpje uit te zetten. Je kind wordt boos! “Jij bent de stomste van de wereld!”

Je probeert het rustig uit te leggen en je kalmte te bewaren. Het werkt niet! Uiteindelijk word je zelf boos, dan keert de rust terug. Toch is dat niet hoe je het wilt, kan dat niet anders?

Bij de opvang vertellen ze je hoe fijn je kind het heeft gehad. “Ze hebben heerlijk met elkaar gespeeld”. Opgewekt neem je ze mee naar huis, maar nog voordat je thuis bent barsten er bommetjes. Je kind ontploft om álles! De jas zit niet goed, de schoenen moeten uit. Niks is meer goed! Hoe kun je hier nou het beste mee omgaan?

Je bent gezellig een dagje thuis met de kinderen. Je oudste huilt om álles. Een klein schrammetje, de hagelslag dat verkeerd op het brood ligt en de lievelingstrui die in de was zit. Je wilt graag troosten, maar verliest ook je geduld. Wat ís er toch steeds?

In de lezing “Boosheid en verdriet bij je kind” geeft Damiët van Stek, van coachpraktijk Ferme Vrede, antwoord op deze vragen. Ze geeft workshops over onvoorwaardelijk ouderschap, ouderschap vanuit je hart en communiceren met je kind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven